UFC 115: Liddell Vs. Franklin PreviewI natt börjar det eventet som bär det starkaste kortet på jävligt länge. Chuck Liddell mannen som fick mig börja kolla på MMA. Han möter Rich Franklin, matteläraren som blev fighter. Plus så blir det tungvikts sluggeri Ala Crocop och yvel. Mycket underhållning på kort tid så missa för fean inte detta nu. Tv4 sport kl. 04.00
Chuck Liddell Vs. Rich Franklin


Kanske dom två mest populäste fighterna möts på lördag. Liddell mot Franklin. Jag har följt deras karriärer ett par år nu och jag har sett dom knockat sina motståndare och blivit knockade. Men den som har mest lärt sig av sina misstag och utvecklats mer är ju helt klart Rich Franklin. Den forne mellanviktsmästaren har utvecklat sitt BJJ försvar avsevärt och sina sparkar. Det sist nämnda har Chuck sjukt svårt med, kolla bara på Keith Jardine vs Liddell matchen. MEN Franlkin har visat öppningar i sin brigad. Personer med bra fotarbete och som kan kontra bra knockar Rich. Chuck Liddell är eller var Världen bästa kontringsfighter. Mannen som knockar dudes medans han backar. Mycket skum ekvation men han är/var bäst på det. Den gameplanen måste han hålla sig till. Så fort Chuck går fram och anfaller blir han träffad. Han måste va passiv, checka legkicks och kontra anfall om han ska fixa detta. Chuck skulle igentligen möta Tito Ortiz som en avslutning av TUF säsongen, men Ortiz visste nog från början att han inte skulle möta honom och fejkade en skada(enligt mig) för att slippa ännu en förnedring. Visseligen hade det vart kul å se en Rubber match mellan rivalerna ortiz vs liddell, men det blir mycket mer intressantare och se Chuck möta en mer farliga och ortodoxare fighter som Rich. Båda har fått stryk den senaste matchen och behöver en vinst. Men Liddell behöver den mer. Om han förlorar denna match så blir det 3 i rad och enligt UFC´s regler så blir man stryken om man får 3 föluster i rad. Undantag Keith Jardine och Stephan Bonnar. Men Chuck blir nog kvar ändå. Så tur kanske inte Rich har. Han har en risk att åka ur. Men om ja nu skulle förutspå en vinnare så är det nog Rich Franklin som drar det längsta stråt. Legkicks, kanske en eller två nedtagningar kommer ge han beslutet. MEN risken finns alltid att det blir en monster KO. den chansen har alltid Chuck.

Rich Franklin Vinner på TKO Rond 3
Mirko Crocop Vs, Pat Barry

Crocop var den mest fruktade strikern nånsin i MMA för 3-4 år sen. "högerspark sjukhus, vänsterspark kyrkogård" brukade han förklara sina mest fruktade vapen. Men han är inte den han brukade vara. Man ser  lite liknelser med Chuck Liddell, Har man så pass bra vapen, varför utvecklas. Klart att Crocop vill utvecklas men han känns fortfarande väldigt konservativ. Han har inte den effektiva cirkulationen en Burfighter bör ha. Crocop är som klippt och skuren för en ring. Med det sagt så möter han en "up´n comer"...Pat Barry. Det som imponerar mig mest är hur han kan ta råd ifrån sin ringhörna och utför sina råd i punkt å pricka. Kolla bara på matchen när han mötte Antoni Hardonk. Barry han mycket svårigheter i första ronden med sin striking. Men i rond pausen sa hans hörna att han måste "in och ut" i utbytningarna, och det gjorde han me råga. 4 gånger in och ut blev det, sen sänkte han Hardonk och pounda ut honom. kommer han me denna inställning och en effektiv gameplan från början så vinner han. Cropcop är inte den han var.

Pat Barry vinner på KO i Rond 2
Paulo Thiago Vs. Martin Kampmann

Den här matchen är nästa omöjlig att förutspå. Kampmann men sin precisa thaiboxning, och sin hyvsade ground game. Han möter en brasiljanare som har utvecklats en hel del sen han knockade Josh Kosheck.  Men förvänta er inte nån spektakulär knock eller nån submission. Dom stilar som dessa herrar har kommer att ta ut varandra och dom kommer att försöka att mäta ut avstånd lite längre en vanligt. Paulo kommer att ta detta...anledningen är att han får mer nedtagningar.

Paulo Thiago vinner på Delat Domarbeslut
Ben Rothwell Vs. Gilbert Yvel

Den här matchen kommer inte gå till beslut. Det Big Ben behöver göra för att vinna denna match är att brottas, han kommer inte vinna ett stand up krig mot Yvel. Gilbert yvels största utmaning enligt mig i denna match är att han måste kontrolera sig och inte bli för vild, för då blir han nedtagen. Håller han sig kontrollerad och sansad vinner han detta. Men jag går på magkänslan.

Ben Rothwell vinner på TKO i Rond 2


Som sagt...Detta kommer bli en mycket underhållande gala att kolla på. Slugger matcher och matcher som kommer att bli en shackmatch mer än ett barslagsmål, vilket är mycket uppskattat...Enjoy

Kram och Nacksving
Ninjanicke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0