Intervju Med Jani Lax


Jag har skrivit tidigare om att Värmlands första MMA gala kommer snart att gå av stapeln.
Så jag hade lite funderingar inför galan, så jag ställde några frågor till Jani Lax, en av grundarna av VFC (Vision Fighting Championship) om förberedelserna och om hans egna fightplaner.
Vision Fighting Championship går av stapeln den 28:e augusti, Värmlands första MMA gala.
Har Du haft mycket att göra?
Ja sjukt mycket att göra. Att planera en så här stor gala kräver hårt arbete. Men det är roligt samtidigt. Sen tror jag att arbetet blir lite lättare nästa gång när man har en gala i ryggen. Det har blivit mycket mer detaljer i arbetet när vi t.ex. fick med tv4 sport som kommer att sända galan.


Varför just Karlstad? Är inte Stockholm/Göteborg, dom stora städerna mer passande plats för en MMA gala?
Karlstad ligger ganska bra till så där i mitten. Vi ligger nära Oslo också. Sen vet jag att intresset är ganska stort i Karlstad för kampsport. Jag hoppas det blir en återkommande inslag med MMA i Karlstad.


Är du nöjd med fightcardet hittills? Är det färdigställt?
Absolut för att vara ett första event. Vi fick några avhopp men jag är supernöjd. Sen har vi lyckats matcha många svenskar mot varandra som inte de andra organisationerna har lyckats. T.ex.Claes Beverlöv 4-1 vs Jens Östling 3-1 -70kg är en jätte match. Sen har vi Johan Mäkelä 1-0 vs Rodrigo Vasques -84kg mm.
Sen har vi givetvis Jycken och Hamid Crossani och vår hemma hopp ADCC EM:2a Johan Westerberg vs Alexander Proder.


Hur ser framtidsplanerna ut för dig? Nån fight på gång?
Jag kan inte säga något i dagsläget om mina egna matcher. Först genomföra galan sen får vi se vad det bär vägen


På sistone har Media släppt att publicera MMA för en blodsport osv. Kanske inte helt och hållet dock men jag undrar: Tycker Du att den svenska median ger en rättvis bild av sporten MMA?
Media ska alltid vrida allt för att skapa debatt. Utan förvridning skulle de inte få tittere eller sälja tidningar. Men MMA är stort och större kommer den att bli. Det går inte blunda för dess populäritet, sen kan man alltid diskutera farlighet mm hur länge som helst.

Kram och Nacksving
Ninjanicke
UFC 117: Silva Vs. Sonnen Preview

Mr Skitsnack Cheal Sonnen sak nu upp till bevis. Kan han backa upp 6 månaders skitsnack eller blir han förnedrad inför hela MMA världen? Blir också en match mellan Roy Nelson, (mannen som SER UT att ha den kassaste fysiken i branschen) och Junior Dos Santos den mest sevärda fighter i UFC enligt mig.

Anderson Silva Vs. Cheal Sonnen

Silva har mött bättre än Sonnen och vunnigt spektakulärt men frågan är om Sonnen´s ihärdiga skitsnack har gått under hans hud. Men det tror jag inte. Visserligen är Sonnen en av UFC´s mest meriterade brottare. Men även där har Silva mött bättre (Dan Henderson UFC 82). Men brottas bara Cheal hela tiden kanske han har en chans, alltså bara grinda på...så kanske. Men det vet nog Silva om. Han är så jävla talangfull så det ska han nog fixa. Hoppas att det bara inte blir UFC 112 repris där han bara springer omkring och dansar och gör bort sig.
Anderson Silva Vinner på TKO i rond 3


Jon Fitch Vs. Thiago Alves

Jon Fitch mannen som totalt grindar/tröttar ut sina motståndare och vinner på beslut 99% av sina matcher möter för andra gången Thiago alves. Jag har kollat på Jon´s matcher inför denna gala och har märkt att han har mycket pissigt stående försvar och blir som bilden visar att han tar mycket stryk. Och nu möter han en mycket förbättrad Alves. Som är så fruktansvärt bra på thai box. tunga händer och tunga ben. Det kommer bli skillnaden.
Thiago Alves vinner på TKO i rond 2

Roy Nelson Vs. Junior Dos Santos

Roy nelson med den coolaste fysiken i MMA möter KO magikern Dos santos. Båda har flås men eftersom roy fömodligen kommer jobba i clinchen och försöka sig på nedtagningar så är det Dos santos som kommer bli den segrande ur denna kamp. Detta Pga att Roy kommer va så jävla trött och lämna hakan uppe en bråkdel av en sekund och bli knockad.
Junior Dos Santos Vinner på KO i Rond 3


Clay Guida Vs. Rafael Dos Anjos

Lättvikts divisionens mest underhållande fighter står som favorit i denna kamp. Detta enligt mig är pga att han heter just Clay guida. Hans undermåliga boxning kommer bli en faktor ännu en gång. Samma senario som när han mötte Kenny Florian. Dos Anjos BJJ esset kommer att vinna Submission Of The Night Bonusen mot en blodig Guida.
Rafael Dos Anjos Vinner på Submission i Rond 3
Matt Hughes Vs. Ricardo Almeida

Denna match är mycket svår att försöka sig på att förutspå om man ser på likheterna är dom många.
Almeida och Hughes har mycket bra nedtagningar och Ground and pound. Båda har lika medelmåttig stående game. Men jag tror på Matt HUghes pga att han är mindre och kommer in på Almeida mycket bättre. Denna match kommer poängdelas på hur mycket nedtagningar fighterna får och Hughes kommer vinna på de.

Matt Hughes Vinner på Beslut
Kram och nacksving
Ninjanicke

Vision Fighting Championship - MMA i Karlstad


Den 28é aug. kommer äntligen denna underbara sport till Karlstad. Tack vare MMA veteranen Jani Lax.
Visserligen är inte fightcardet komplett i skrivande stund och jag vet inte om det går att spela på matcherna heller, men jag återkommer mer om detta. Jag har kontaktat Jani för en intervju och förhoppningsvis så kommer många av mina frågor få sig ett svar.
Kolla gärna in deras hemsida så länge: www.visionfc.se
Kram och Nacksving
Ninjanicke

RSS 2.0