MMA Rykten och mer Nyheter !

RYKTEN- Ett rykte är att Tito Ortiz möter Rick Franklin UFC 103, inte speciellt troligt pga Tito´s rygg skada som behöver mer rehabletering.- Ett annat rykte är Vitor Belfort möter Rich Franklin UFC 103, lite mer troligt...men vi får inte glömma att Rich håller på med att etablera sig i Den Lätta tungviktsklassen och att Belfort gör detsamma fast i mellanviktsklassen.- Det snackas också om att Frank mir ska få möta den farliga franska strikern Cheick Kongo UFC 107, vilket jag tror sannolikt kommer att hända fast kanske inte just UFC 107, lite tidigare blir det nog.- Efter Afflictions fall så är det många fighters som går utan kontrakt, så det har sagts att UFC har eller ska signa totalt 20st fighters från Afflictions stall...om detta stämmer så kan vi se en stor uppgradering i UFC´s kommande event´s.

NYHETER- Renato Sobral den regerande Lätta Tungvikts mästaren ska försvara sin titel emot Den otroligt mångsidiga MMA fightern Gegard Mousasi den 15:e aug. Strikeforce: Carano Vs. Cyborg.- Den forna IFL-tungviktsmästaren Ben Rothwell har skrivit ett 2-match kontrakt med UFC, och kommer nog att synas tidigast efter UFC 105. Men om han kommer lyckas i UFC så måste han byta tränare lr byta upp sig till ett nytt Camp. Där han är nu så står han still i sin utveckling. Pat Miletich som tränare på hög nivå är inte bra för honom.- En ev. ny regel kommer att införas i Staterna när det gäller MMA matcher, "instant Replay". Det menas om en macth går till beslut så kan domarna kolla efter "olagligheter" som förekom i matchen som tex. Slag på bakhuvudet, och ge minus poäng för det.- Rashad Evans och Ramage Jackson kommer att mötas UFC 107 efter dom har tränat färdigt TUF 10

Kram och Nacksving
Ninjanicke

Vem är bäst?

Denna fråga ställs ofta i Mixed Martial Arts världen...Vem är bäst oavsett viktklass?
Majoriteten skulle nog säga att Anderson Silva är den bästa men vi får inte glömma hans senaste två Titelmatcher.
Senaste matchen mot Theales Leites så presterade han inte på topp som vi är vana att se honom. Men vi får inte glömma att Leites har andra gradens svart bälte i BJJ, och det har inte Silva. Så han anpassade sin Gamplan för en match mot en av världens bästa BJJ kille...stå upp och slåss helt enkelt. Fighten innan det så var det mot Patrik Coté. En Kanadensisk Striker som fick en titel match alldeles för tidigt. Visserligen hade han vunnigt några matchen men inte på nått spektakulert vis. Anderson underpresterade pinsamt mycket den matchen. Så efter den fighten så blev han ifrågasatt som världens bästa MMA fighter.
En annan fighter som också som det har blivit snack om att han är Världens bästa är George St Pierre. Här har du en MMA kille som har i princip allt...Brottning, BJJ, kondition och riktigt bra striking, och när han förlorar nån match så ser man inte samma misstag en gång till vilket gör han till en äkta Mästare. Men det som jag tycker är mest häftigast är att hans brotting håller den kvalitét som den gör. När man inte har brottats i sin barndom utan bara lärt sig lite allt eftersom. Såna som Matt Hughes som är en av världens bästa brottare i MMA och i vanlig brottning hade inte en chans dom två senaste gångerna dom möttes...det är jävligt imponerande. Men det som enligt mig talar emot honom är att han är så pass stor och kraft full för sin vikt klass så det nästan inte blir rättvist. Om han skulle göra sig till en självklar "pound 4 pound" bästa MMA fighter så skulle han gå upp en viktklass och möta större killar. Men inte gå på mästaren Anderson Silva på en gång utan bevisa att han är en så pass bra fighter att han klarar av utmaningen först...Precis som Andersson silva gör just nu (möter en mycket större Forrest Griffin UFC 101 i Lättungvikt).
Och så har vi en självklar fighter som utan tvekan är en av världens bästa ev. Världens bästa MMA fighter... Fedor Emelianenko. 30 vinster och bara en förlust som igentligen inte är en heller. Den matchen blev stoppad Pga av ett Cut som inte ens var stort eller blödde i ögonen på honom. I vilket fall så dominerade han Pride´s tungviktsklass och Afflictions tungvikt. Dom senaste två matcherna vann han mot två föredetta UFC mästare. Först mot Tim Sylvia som han förstörde och vann med RNC bara 36 sek i första ronden, och en Knockout vinst mot Andrei Arvlovski. Men matchen mot Andrei så fick han faktiskt lite stryk i början men han tog vara på dom misstag som en energisk Andrei la fram. På minus sidan för Fedor är två saker igentligen, det är hans konstiga taktiker som han har innan en fight. Han lägger aldrig upp en game plan innan en match utan har ser först vad motståndaren har att komma med i den första ronden, sånt kan straffa sig mot fel kille. Den andra minus sidan är hans manager och hans sponsorer som håller Fedor som han vore en produkt. Den enda anledningen inte Fedor är i UFC redan är att hans "Affärs kollegor" vill ha så mycket.
Sänker dom inte sina krav så kommer han aldrig hamna i UFC...Det är ju trots allt där han hör hemma bland alla dom Tungviktarna som finns där, Tex Randy Couture...Dom två Legenderna har alltid velat slåss mot varandra men det kommer inte hända om inte Ryssarna sänker sin ribba.
Så nån av dom här tre är den bästa enligt mig, men jag har inte riktigt bestämt mig....det är nog många som redan har bestämt sig att Tex Anderson är den bästa lr att GSP/Fedor är mest skickligast, men det är svårt.

Kram och Nacksving
Ninjanicke

Nyheter i Korthet !JOSH BARNETT DOPAD !...Afflicton III ställs in!!!!!!!!!
Josh Barnett kan inte ställa upp mot Fedor den 1:a Augusti, detta pga att han har dopat sig den fega jäveln.
Jag har alltid sett Barnett som en ärlig och hedersvärd fighter men nu har alla dom värderingarna jag hade om honom krossats. Nu har Affliction och Tom Atencio bestämmt att det har blivit för mycket motgångar och kommer att ställa in hela eventet....Hoppas Dopingskanylen i Arslet var värt det Barnett.Rich Franklin Vs. Dan Henderson II
Sist dom möttes UFC 93 så blev det en besluts vinst för Dan henderson och med väldigt små marginaler.
Rich påstår att om han inte hade blivit petad i ögat i sista ronden så hade han tagit hem fighten. Det kan diskuteras men nära va det i alla fall. Nära nog att Dana White vill att dom ska fightas igen i UFC 103, 19:e Sep.Tito Ortiz Tillbaka till UFC? Fedor Förhandlar med UFC
Enligt rykten så ska Tito Ortiz göra comeback i Octagonen, detta kan nog stämma på grund av den stor fan skaran han har i staterna.
Ett annat rykte är att UFC försöker så gott det går att få Fedor till UFC och till och med erbjuder Fedor ett "non-exclusive" kontrakt till honom.
Detta är mycket smart drag från UFC´s sida, deras enda svaghet när det gäller fighter´s är att tungviktarna inte håller en så grym klass som t.ex affliction gör...
Fixar dom detta så är det nog slutet för Affliction.Krzysztof Soszysnki möter Brandon Vera istället för Matt Hamill UFC 102
Matt Hamill som är på väg uppåt i Lätt Tungvikts klassen skadade sig under en träning i Las Vegas och kan inte möta
Brandon Vera UFC 102.  Krzysztof Soszysnki kommer ta hans plats och även han är på väg uppåt. Efter en knockout vinst mot Andre Gusmao UFC 98 så skulle han matchas lite bättre och nu möter han den svåraste motståndaren han nånsin mött, Brandon Vera.Mirko CroCop möter Junior Dos Santos UFC 103
Som sagt Mirko CroCop möter Junior Dos Santos i UFC 103. Junior Dos Santos presterar på topp i UFC. Knockout vinst mot Fabricio Verdum som hade bara en match innan en titel chans. Och en TKO vinst mot Stefan Struve.
Men dom är inte nån CroCop....Alistair Overeem Hoppar av Matchen mot Fabricio Verdum
Den regerande tungvikts mästaren i Strikeforce Alistair Overeem är skadad och hans troliga ersättare blir nog
Brett rogers som knockade Andrei Arvlovski.

Kram Och Nacksving
Ninjanicke

UFC 100 ResultatOkej, förlåt att jag inte skrev om detta event innan det skulle sändas, det var ju trots allt Historiens största MMA event någonsin...men jag orka inte helt enkelt. Nu är det mycket slit ang. min flytt och förberedelserna innan jag börjar plugga igen. Nog om det, jag har lovat dyrt och heligt att ja inte ska skriva så mycket om mig själv, för det finns nog inge tråkigare än att sitta å läsa nåns blogg om vad den personen har använt för skitpapper lr nått annat meningslöst.

Jag kommer nu skriva lite om varje TV-sänd match och en icke TV-sänd....detta pga att det var bara en intressant Prelim match(Ej tv sänd) som är värd att nämna(Coleman Vs. Bonnar).

Mark Coleman Vs. Stephan BonnarJag måste erkänna att jag trodde inte att Coleman skulle ta hem detta. Han gjorde det han är bäst på...ta ner matchen på marken och trötta ut Bonnar och sätta en armbåge lr två. Konditions mässigt så va det ju en katastrof som vanligt från Coleman men inte lika farligt som när han mötte Shogun. All denna förtjänst är ju helt klart "couture" tränaren Shaun Tomkins verk...kanske världens bästa tränare just nu. Bonnar därimot borde skämmas, när han vet att han ska möta en fighter som är gammal och trött och kanske har gamets dåligaste stående gard. Det enda han behövde göra är att jabba några gånger och sätta en uppercut så hade han nog vunnigt men det gjorde han inte.

Mark Coleman Vinner på Beslut

Yoshihiro Akiyama Vs. Alan BelcherAtt Yoshihiro Akiyama beslutat att Lämna Japan för att Fightas i UFC är faktiskt rätt coolt. När han va i Japan så slogs han alltid med sin GI på, vilket inte är den bästa fördelen i MMA, då kan ju motståndaren bara greppa i dräkten och låsa han i flera andra situationer som vanligtvis inte skulle hamnat i, men han brukade fixa till det ändå. Fast inte med nått submission move utan med Knock. denna match mot Belcher märkte man att han underskattade han, Garden fanns inte och han hade nog inte tränat ordentligt för övergången från ring till bur.
Men han klarade sig med nöd och näppe.

Yoshihiro Akiyama Vinner på Beslut

Jon Fitch Vs. Paulo ThiagoPaulo Thiago har allt igentligen förutom nedtagnings försvar och kanske han skulle fila på sin Kickboxning annars så är han väldigt komplett. Dessa svagheter som Paulo har utnyttjade Fitch väldigt bra tog ner han och försökte klättra på han och sätta in nått submission. Men BBJ mästaren som Paulo är så har han världsklass försvar, kanske bäst i sin viktklass. Men Fitch imponerade på mig, gjorde allt rätt...rakt från skolboken

Jon Fitch Vinner på Beslut

Dan Henderson Vs. Michael BispingJag hade faktiskt på känn att detta skulle hända när jag satt i soffan och svinga min bägare. Dels pga att Bisping använder För Mycket fotarbete i sin boxning, det kommer liksom ingen kraft ut näven på honom. Om man ska få kraft i en hög tex så kommer 50% av styrkan från foten, om man inte står stabilt så får man inge "schvung" i slaget. Men det är nu idom senaste matcherna han gör så...mycket dumt. En annan grej var att han alltid cirkulerade i sin vänstra rikting där Hendersons Power höger är, allt detta blev ju till en katastrof för Bisping.
Knockad blev han, först så tänkte jag att Hendo inte skulle följa upp knock slaget men det gjorde han med råge....när bisping föll i golvet och somnade så kom Henderson tätt efter med den mest brutalaste efter "poundet" jag någonsin har sett. En match till blir det förmodligen för Dan innan han får en titelchans igen....Rematch mot Wanderlei kanske?

Dan Henderson Vinner på KO 3:20 i Andra Ronden

Georges St-Pierre Vs. Thiago AlvesDenna titelfight blev nästan som en repris från alla andra GSP matcher man sett...stå upp lite och om motståndaren blir för exhalterad med slag så ta ner han och straffa han.... Efter knockout förlusten mot Matt Serra så gjorde GSP sin hemläxa att inte bara backa bak under ett ankommande anfall utan utnyttja situationen bättre.
Det som mest imponerar på mig när det gäller GSP är att han utnyttjar också dom fysiska svagheter som motståndaren har. När han möter boxare så Clinchar han för att trötta ut axlarna på dom, och fysisk starka brottare så tar han ner dom på marken fort(brottare i allmänhet är fasansfullt dåliga på rygg). När han nu mötte Thiago Alves så var det bara att stressa honom och kontra nästan alla slag...fantastiskt. Nästa för GSP enligt mig är att han försöker sig på mellanviktsklassen och kanske utmanar Anderson Silva.

Georges St-Pierre Vinner på Beslut

Brock Lesnar Vs. Frank MirMin stora avsky för Lesnar blev ännu större efter denna match...Visseligen vinner han mot Mir som är väldigt bra men Lesnar vinner inge snyggt alls...Som alla hans tidigare matcher så ska det användas kroppsvikt, ha en dominerande position och vinna helt enkelt. Väger man kanske 20kg mer än sina motståndare så ska man igentligen ligga överst.
Den dagen Brock Hamnar på sin rygg så kommer det nog sluta i förlust för honom, brottare på rygg är inte en bra kombo.
Den mannen som kommer sätta låtsasbrottaren på plats är Cain Valasquez, men först måste Cain komma förbi Shane Carwin UFC 103.

OVERALL:
Detta var faktiskt väldigt underhållande att kolla på, men jag skulle vilja se lite mer pompa och ståt.
UFC kanske ska kolla hur Japanerna spexar till det i sina event. Riktigt häftigt att se.
+ att det är härligt att se att Dan henderson är på rätt spår igen.


Kram Och Nacksving
Ninjanicke


RSS 2.0