UFC Fight Night 21: Florian Vs. Gomi Preview

21.a upplagan av det underhållande formatet "fightnight går av stapeln i natt, och det är favoriterna som avgör som också tar hem vinstpengarna. Inga skrällar kommer att hända, så pengarna ni satsar kommer att nog att fördubblas eller mer. Förstås om man kommer ihåg att satsa (Hässman)!!!!.


Kenny Florian Vs. Takanori Gomi

Skillnaden att fightas i ring igemfört med bur är abnorm. Gomi har bara fightats en gång i bur och då fick han stryk mot B.J. Penn ett par år sedan. Rörelse mönstret är helt annorlunda. Man måste cirkulera mera i bur och det är mer space att röra sig i. I buren där emot så är det trångt som tvingar fighters att agera snabbt och hastigt, Vilket gör att man måste va kvicktänkt annars kan det gå illa fort. Kenny Florian är en mycket skicklig taktiker som använder buren mycket bra och hans boxning är sjukt uppdaterad. Burerfarenheten och Florians kontringar kommer att avgöra denna match.

Kenny Florian Vinner på TKO i Andra Ronden

Roy Nelson Vs. Stefan Struve

För att vara 22 år gammal så är Stefan Struve jävligt erfaren. Hans Record ligger på imponerande 23-3.
Men Roy Nelson har mött mer Kvatitéts fighters. Så jag tycker att Roy har mer erfarenhet fasten han har gått mindre matcher. Det Roy Nelson gör för att vinna matcher nu för tiden är att vara i side control och göra en "Salavery". Alltså han låser båda armarna, ena med benet och den andra med armen, så han kan mata armbågar. Hans vikt och hans groundgame kommer vara hans prioritét att använda sig utav. Struve där emot, kommer att försöka hålla sig på ett behagligt avstånd. Alltså människan är 211cm lång så han kan nästan stå vart han vill å träffa med jabben. Struve har också ett stabilt BJJ game men inte bättre än Roy.

Roy Nelson Vinner på Beslut

Nate Quarry Vs. Jorge Rivera

Dessa herrar är väldigt lika i sina färdigheter och erfarenhet. Båda har vart i UFC ett par år och fått stryk av Rich Franklin. Så det va bara en tidsfråga innan dom skulle mötas. Nate dock har en väldigt stel boxning som han behöver trimmas men som han aldrig gör, vilket är jävligt konstigt. Jorge är lite upp å ner. Han har vunnigt två lr tre matcher i rad och han har knockat Kendall Grove. Men jag ser att Nate´s skickligheter i hans någorlunda kompletta game tar hem detta. Men hur han gör det är väldigt svårt att förutspå. Jorge har svårt med Personer som försöker sig på submissions, och han klarar sig ur som kanske 30% av fallen.

Nate Quarry Vinner På Submission i Rond 1

Ross Pearson Vs. Dennis Siver

Den tyska Thai boxnings mästaren Dennis Siver vet vad han vill göra. Känna efter sin motståndares Range och explodera. Absolut inte ta ner det på marken. Även om han kanske inte hamnar i så speciellt mycket fara så känner nog han att han står upp och tradar. Pearson har verkligen imponerat den sista tiden. Han vann ultimate fighter 9 och slog en veteran Aaron Riley på TKO. Hans Ground and Pound är hans bröd och smör men han vill nog pröva sin lycka stående. Mycket mer vapen i sin arsenal har Ross Pearson, men allting kan ju ändras av en smäll. Ross Pearson dock ser så jävla solid ut så han tar nog hem detta på Ground And pound.

Ross Pearson Vinner På TKO i 2 Ronden

Yushin Okami Vs. Lucio Linhares

Låt er inte luras av Linhares bild som jag lagt upp. Han är inte så stöllig som ni tror. Beslut och lite submissions är hans matcher kort och gott. Precis samma gäller Okami. Ruskigt tråkig fighter att kolla på. Men han är som John Fitch kan man säga. Han får jobbet gjort. Okamis största svaghet är Brottare med flås (Cheal Sonnen). Men en sån möter han inte nu. Varsamhet och kanske en nedtagning eller två.

Yushin Okami Vinner På Beslut

Kanske inte det starkaste kortet man har sett, men det är onekligen coolt att se den gamla Pride mästaren Gomi i UFC. Han förlorar denna men vinner nog ett par framöver. Hoppas att detta var till nån hjälp i erat frenetiska sökande efter pengar.

Kram och Nacksving
Ninjanicke

Thiago Alves Struken Från UFC 111


Nu tycker ja jävligt synd om Thiago Alves. Anledningen han inte kan ställa upp på UFC 111 mot John Fitch är att han inte klarade sig igenom magnetröntgen av hjärnan. Läkarna hitta nått som var defekt. Mer än så vet jag inte, men man får verkligen hoppas att det inte rör sig om en tumör eller nått liknande.

Erstättare?
Jo, John Fitch får istället möta Ben Saunders, ni vet han som kan framkalla en skitstorm med knän.
Då står ju Jake Ellenberger utan motståndare och om han kommer få nån är oklart men det tvivlar jag på.

Vs.

Vem Vinner?
Helt klart John Fitch. Rutin kommer att spela en stor roll i denna match. Som sagt, Ben gillar inte ligga på rygg och försvara sig. Men Fitch är bäst när han ligger på topp och har vunnigt majoritéten av sina matcher av att han dominerar på topp.

Fitch Vinner på Beslut

Kram och Nacksving
Ninjanicke

Källa: MMAnytt.se

UFC 111: St-Pierre Vs. Hardy PreviewÄnnu ett event från Zuffa och gänget kommer till helgen och som vanligt levererar dom underhållande matcher iallafall på pappret. Två Titlar står på spel och det är bäddat för penga regn. För dom som ska betta såklart.
Mycket bra odds på dom som enligt mig är självklara vinnare. Enjoy


Georges St-Pierre Vs. Dan Hardy

GSP är en matematiker som räknar ut nogrannt sina motståndare deras svagheter och utnyttjar detta till fullo.
Förmodligen har han dragit denna slutsats: "Dan Hardy har ett mycket bra stånde game som kan vara farligt för mig, och han har ett ok nedtagningsförsvar. Men hans nedtagningsförsvar funkar igentligen bara när han är pressad mot buren. Jag tar ner han så fort han blir aggressiv." GSP har MMA´s bästa brottning och guard passeringar. Så han borde ta detta. MEN, kom ihåg UFC 69 när han blev knockad av en ännu mer underdog än Dan Hardy...Matt Serra. Så fort han underskattar sina motståndare så går det illa. Detta har bara hänt en gång, och det kommer inte hända nu. Dan Hardy´s vinster är inte imponerande. Då han väl knockade en motståndare i UFC så mötte Hardy´s motståndare (Rory Markham) slaget lika snabbt som han slog. Han har en stabil Thai Boxning, inte mer.

Georges St-Pierre Vinner på Submission Rond 5

Frank Mir Vs. Shane Carwin


Ännu en titel match som ska avgöras. Vi börjar med Frank Mir som briljerade UFC 107 när han släckte Kongos blodförsörning tidigt i Rond ett, och allt började med att han slog ner han med en högerslägga. Den näven fick han in pga att kongo va så rädd att bli nedtagen. För Frank finta en nedtagning och slog istället. Kan han göra detta på Shane? Svaret är Kanske, så jävla kluven denna match. Statestiken säger Mir medans magkänslan säger Carwin.
Det som talar för Carwin är hans brottning, hjärnhakan och hans brutala styrka. Men när han gick sin senaste match mot Gonzaga så det jävligt ostabilt ut innan han fick sin lyckoträff om man nu så vill. Vem har pluggat mest om sin motståndare tro? Vem kan anpassa sig mest till en Gameplan? det är dom frågorna som avgör.

Shane Carwin vinner på TKO i Rond 3
Ben Saunders Vs. Jake Ellenberger

Knän, knän och åter en Skitstorm med knän. Så beskriver man Ben Saunders. Hans senaste match mot Marcus Davies, knäa han Davies minst 50 gånger som träffa(kanske lite överdrivet). I alla fall så är han jävligt farlig i clinchen men inte mer än så igentligen. Han blir skitskraj när han ligger på rygg och bränner energi i mängder. Så om den här matchen skulle gå in till 3:e ronden så är han nog helt slut. Jake Ellenberger är vrålstark och är ruskigt explosiv om man ska tro hans förra motståndare Mike Pyle som sa själv att han var förvånad över hans tunga händer. Och han använder det helst när han ligger på topp, och Ben gillar inte ligga underst.

Jake Ellenberger vinner på TKO Rond 2

John Fitch Vs. Thiago Alves

Dessa två herrar möttes nån gång 07 och då vann John Fitch på en UpKick från guarden, och den matchen dominerade han totalt. John fitch kom in i UFC med en redan hög färdighetsnivå och har inte utvecklas så mycket sen dess. Men det har Thiago avsevärt. Knockar folk höger till vänster. Men denna match blir bra svår för honom men jag tror att han kommer att fixa det, Och han kommer att göra ett exempel utav Fitch. När man kollar på Fitch´s matcher så är han väldigt slapp me sitt skydd av sin haka och har en tendens att släppa sin stående guard. Han vet om det och kommer att försöka att bättra på det men det kommer inte att funka mot Mutanten Alves.

Thiago Alves Vinner på KO Rond 1


Rousimar Palhares Vs. Tomasz Drwal

Palhares är sjukt stark, och har världsklass BJJ game. Plus på allt har han flås och är explosiv. Drwal är medel på alla aspekter som man bör behärska i MMA och det har gett han lite vinster och lite förluster...Medel helt enkelt. Det som Tomasz har övertaget i är helt klart hans Stand Up, men det kommer inte va många sekunder som spenderas ståendes. Så här kommer det att gå: Palhares tar ner Drwal och passerar hans guard lätt och vinner på antingen armbar hybrid sub. eller ett ben lås.

Rousimar Palhares Vinner på Sub. Rond 1

Som Vanligt så går det mer matcher men det är dessa som man förmodligen kan spela på.
Oddserna är helt Ok så det finns pengar att tjäna. Hade inga fel sist så ni kan lita på mig litt i alla fall.

Kram och Nacksving
NinjanickeMMA Ranking 21/3-10


UFC On Versus PreviewDetta event är designad att underhålla den "normala" MMA tittaren.
Bara sluggers i Main card, som gjort för en blodfest i sin fulla prakt.
Men om det blir lite ground fighting så blir det antingen Gonzaga som tar ner Dos santos
och Jon Jones med sin grekisk-romersk brottar nedtagningar.
Ser verkligen fram emot alla matcher, så nu ska ja skriva om vilka som kommer att vinna och hur.
Kanske hjälper det till lite grann om ni ska betta.


Jon Jones Vs. Brandon Vera

Jon Jones har gått från klarhet till klarhet. Hans uppfinningsrika stand up och hans överlägsna brottning har fått Jones motståndare lämna octagonen med en våldtagen stolthet.
Det enda som jag ser som är hans svaghet är nog om han skulle möta en top notch BJJ kille. Men det gör han inte nu. Han möter en kopia av sig själv, kanske mindre hungrigare men ändå lika farlig.
Det som skiljer dessa herrar åt är att Vera är för förutsägbar och har inte Jon Jones´s explosiva brottning.
Och det är det sistnämnda som kommer att avgöra denna match.
Dom kommer att byta lite slag och mäta upp varandra den första ronden, sen kommer att jones att stänga avståndet fasten han är längre. Vera blir nedtagen och nedtagen och kommer att förlora på poäng.

Jon Jones Vinner på Beslut


Junior Dos Santos Vs. Gabriel Gonzaga

Har man Black House som tränings camp och Noguiera bröderna som BJJ tränare, och Anderson Silva som träningspartner, ja då blir man bra. Dos Santos har knockat stora farbröder hej vilt omkring sig. Dom han har tagit hand om är inga dåliga herrar heller. Vinner han denna match så kommer han hamna högt upp på listan för titeln.
Gonzaga däremot kommer alltid vara han som headkicka CroCop tillbaka till 90 talet. Det har på senare tid inte gått så bra för Gonzaga. Lite vinster och lika många förluster. Men om han ska vinna denna så ska antingen nöta legkicks eller ta ner Dos Santos och försöka submitta han.
Ingen lätt uppgift för Gonzaga pga att Dos Santos´s mentor är ju trots allt Big Nog som kanske är historiens bästa tungvikts BJJ herre.
Så hur kommer det att gå då? Jo, så fort första gonggongen slår så kommer att Gonzaga ta centern i Octagonen och slå 1-2 raka slag, som han alltid gör. Men Dos Santos vet detta och kommer att kontra och vara offensiv han med.

Junior Dos Santos vinner på TKO i första ronden

Cheick Kongo Vs. Paul Buentello

Som sagt, bara slugger matcher i huvudkortet, och det är ju aldrig fel.
Kongo som blev total förnedrad UFC 107 mot Frank Mir vill ta revansch. Om han har försökt att träna bort sin typiskt europeiska thaiboxar stil så kommer han nog ta hem detta. Kongo har en tendens att ha hakan för högt uppe och det har nog Buentello uppmärksammat. Overhand right är det nog som Paul kommer att försöka sig på.
Denna match kommer inte gå hela tiden ut, Garanterat. Nån kommer ligga på canvasen och fråga domaren vad som hände och det kommer bli Paul som gör detta.

Cheick Kongo Vinner på KO i andra ronden

Alessio Sakara Vs. James Irvin

Två av mina favoriter möts i Mellanviktsklassen. Denna viktdivision är som klippt å skuren för alessio´s fysik men absolut inte för James Irvin. Jag såg på UFC.com wheigh ins videon och Irvin så nästan desorienterad ut. Detta pga att han ska inte va i mellanvikt. Han såg sjukt undernärd och uttårkad ut. När Irvin va i lätttungvikt så var han den som slog hårdast av alla, oavsett viktklass. Men jag misstänker att denna kvalité försvinner med viktförlusten. Alessio´s MMA game har verkligen blivit världsklass. Speciellt hans sparkar som har verkligen imponerat på mig.
Men man kan inte bara byta viktklass(James Irvin) och möta en Fd. boxare och förvänta sig vinna.

Här har ni en bild hur James Irvin såg ut på invägningen


Alessio Sakara vinner på KO i första ronden

Nu har jag skrivit om dom matcherna som kommer att sändas men det är mer matcher i underkortet.
Som tillexempel Clay Guida mot Shannon Gurherty. Den matchen var verkligen till för Clay så han kan stanna i UFC pga att han förlorat dom två senaste. Riktig publikhjälte och man kan inte bara släppa en så PengaKo.

Kram och Nacksving
Ninjanicke

RSS 2.0