Vem är bäst?

Denna fråga ställs ofta i Mixed Martial Arts världen...Vem är bäst oavsett viktklass?
Majoriteten skulle nog säga att Anderson Silva är den bästa men vi får inte glömma hans senaste två Titelmatcher.
Senaste matchen mot Theales Leites så presterade han inte på topp som vi är vana att se honom. Men vi får inte glömma att Leites har andra gradens svart bälte i BJJ, och det har inte Silva. Så han anpassade sin Gamplan för en match mot en av världens bästa BJJ kille...stå upp och slåss helt enkelt. Fighten innan det så var det mot Patrik Coté. En Kanadensisk Striker som fick en titel match alldeles för tidigt. Visserligen hade han vunnigt några matchen men inte på nått spektakulert vis. Anderson underpresterade pinsamt mycket den matchen. Så efter den fighten så blev han ifrågasatt som världens bästa MMA fighter.
En annan fighter som också som det har blivit snack om att han är Världens bästa är George St Pierre. Här har du en MMA kille som har i princip allt...Brottning, BJJ, kondition och riktigt bra striking, och när han förlorar nån match så ser man inte samma misstag en gång till vilket gör han till en äkta Mästare. Men det som jag tycker är mest häftigast är att hans brotting håller den kvalitét som den gör. När man inte har brottats i sin barndom utan bara lärt sig lite allt eftersom. Såna som Matt Hughes som är en av världens bästa brottare i MMA och i vanlig brottning hade inte en chans dom två senaste gångerna dom möttes...det är jävligt imponerande. Men det som enligt mig talar emot honom är att han är så pass stor och kraft full för sin vikt klass så det nästan inte blir rättvist. Om han skulle göra sig till en självklar "pound 4 pound" bästa MMA fighter så skulle han gå upp en viktklass och möta större killar. Men inte gå på mästaren Anderson Silva på en gång utan bevisa att han är en så pass bra fighter att han klarar av utmaningen först...Precis som Andersson silva gör just nu (möter en mycket större Forrest Griffin UFC 101 i Lättungvikt).
Och så har vi en självklar fighter som utan tvekan är en av världens bästa ev. Världens bästa MMA fighter... Fedor Emelianenko. 30 vinster och bara en förlust som igentligen inte är en heller. Den matchen blev stoppad Pga av ett Cut som inte ens var stort eller blödde i ögonen på honom. I vilket fall så dominerade han Pride´s tungviktsklass och Afflictions tungvikt. Dom senaste två matcherna vann han mot två föredetta UFC mästare. Först mot Tim Sylvia som han förstörde och vann med RNC bara 36 sek i första ronden, och en Knockout vinst mot Andrei Arvlovski. Men matchen mot Andrei så fick han faktiskt lite stryk i början men han tog vara på dom misstag som en energisk Andrei la fram. På minus sidan för Fedor är två saker igentligen, det är hans konstiga taktiker som han har innan en fight. Han lägger aldrig upp en game plan innan en match utan har ser först vad motståndaren har att komma med i den första ronden, sånt kan straffa sig mot fel kille. Den andra minus sidan är hans manager och hans sponsorer som håller Fedor som han vore en produkt. Den enda anledningen inte Fedor är i UFC redan är att hans "Affärs kollegor" vill ha så mycket.
Sänker dom inte sina krav så kommer han aldrig hamna i UFC...Det är ju trots allt där han hör hemma bland alla dom Tungviktarna som finns där, Tex Randy Couture...Dom två Legenderna har alltid velat slåss mot varandra men det kommer inte hända om inte Ryssarna sänker sin ribba.
Så nån av dom här tre är den bästa enligt mig, men jag har inte riktigt bestämt mig....det är nog många som redan har bestämt sig att Tex Anderson är den bästa lr att GSP/Fedor är mest skickligast, men det är svårt.

Kram och Nacksving
Ninjanicke

Kommentarer
Postat av: Millan

ååååhhh, du är bara SÅÅÅ SÖWT! Shiet, jag dör..

2009-07-31 @ 14:05:44
Postat av: Kontrabas

Älskar dina vitsiga ord blir så våt mMMMmmMM!!

2009-08-06 @ 19:18:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0